نی نی وبلاگنی نی وبلاگ، تا این لحظه: 14 سال و 19 روز سن داره

اخبار و مقالات نی نی وبلاگ

نی نی وبلاگ؛ دنیای خاطرات کودک و خانواده

بررسی دیدگاه دکتر میثم شکری ساز در مورد مدل کسب و کار!

1402/7/21 18:18
821 بازدید
اشتراک گذاری

رپورتاژ :

مدل کسب و کار چیست؟

مدل کسب و کار، مفهومی پر اهمیت به حساب می آید که همه مدیران فعال در دنیای تجارت، باید با آن به خوبی آشنایی داشته باشند. به صورت کلی، سازمان ها و شرکت های زیادی هستند که بدون تعیین مدل تجارت خودشان نسبت به فعالیت اقدام نموده و همواره با ضرر مواجه می شوند. به عقیده دکتر میثم شکری ساز کارآفرین ایده پرداز، استفاده از یک مدل دقیق و قوی برای کسب و کار، پروسه دریافت سود و پیشرفت را به صورت مستقیم تحت تاثیر خود قرار می دهد. همین مسئله هم باعث شده تا استفاده از مدل های کسب و کار های مختلف به مسئله ای پر اهمیت مواجه شود.

البته که کاربران برای طراحی مدل کسب و کار، معمولا با یک سری پرسش های خاص مواجه می شوند. به عنوان مثال، تا امروز افراد زیادی از ما سوال پرسیده اند که به صورت دقیق اجزای این مدل کدام اند؟ اصلا مدل های مخصوص کسب و کار چه انواع و دسته بندی هایی دارند؟ برای ایجاد یک مدل مخصوص کسب و کار، باید به چه نکاتی توجه کنیم؟ در ادامه با ما همراه شوید تا دیدگاه دکتر میثم شکری ساز در مورد مدل های کسب و را مورد بررسی قرار دهیم.

مدل کسب و کار چیست؟

بیایید کارمان را با بررسی چیستی مدل کسب و کار از دیدگاه دکتر میثم شکری ساز شروع کنیم. مدل یا الگو، عبارت است از نحوه عملکرد یک مجموعه در حوزه تجارت. نحوه انتخاب مشتری، نحوه انجام وظایف، نحوه انتخاب کارمند، نحوه تعریف سطوح سازمانی و ترکیب منابع از جمله مواردی هستند که تحت تاثیر الگو قرار می گیرند. با مشخص کردن یک الگوی دقیق برای کسب و کارتان، شما خیلی راحت تر می توانید در مورد موارد حیاتی یک سازمان تصمیم گیری داشته باشید.

طراحی مدل های کسب و کار

ما می توانیم مدل کسب و کار را به عنوان منطق سیستمی یک مجموعه در نظر بگیریم که ارزش های آن را به صورت مستقیم تحت تاثیر خود قرار می دهد. همه کسب و کار های نوین به یک مدل دقیق نیاز دارند تا فعالیت های مد نظرشان را در بهترین حالت ممکن دنبال نمایند. استفاده از یک مدل مناسب برای کسب و کار به شما اجازه می دهد تا سرعت پیشرفت را تا حد قابل توجهی بالا ببرید.

تاریخچه طراحی مدل های کسب و کار

منابع مختلف، تاریخچه های متنوعی را برای طراحی مدل های کسب و کار در نظر گرفته اند. بر اساس پایگاه داده ادبیات بین المللی یا EBSCO، مدل مخصوص کسب و کار برای اولین بار در بازی های آنلاین و اینترنتی مورد استفاده قرار گرفت. البته که آلفرد چندلر هم در سال 1961 طی گزارش های خود این اصطلاح را مورد استفاده قرار داد. کارشناسان تا امروز روی این مفهوم تحقیقات زیادی انجام داده و مقالات گسترده ای را نیز در این زمینه نگارش کرده اند.

رابطه استراتژی و مدل کسب و کار

در کتاب استراتژی سازمان شما می توانید اطلاعات جامعی را در مورد چیستی و تاریخچه مدل کسب و کار مشاهده نمایید. فقط به خاطر داشته باشید که یک مدل مخصوص کسب و کار، باید بر اساس نیاز ها و ویژگی های همان مجموعه بهینه شود. عدم توجه به این مسئله نه تنها پروسه طراحی مدل را با چالش مواجه می کند، بلکه در طولانی مدت باعث آسیب دیدن مجموعه و کاهش سود می شود. پس برای کسب بازدهی مطلوب، شما باید به مباحث پر اهمیتی همچون مدل های مخصوص کسب و کار به درستی توجه داشته باشید.

انواع مدل های کسب و کار کدام اند؟

انواع مدل های کسب و کار، در دسته بندی ها و زیر شاخه های متنوعی تقسیم می شوند. در حال حاضر بیش از چند ده مدل مختلف برای کسب و کار طراحی شده اند. هر کدام از این مدل های مخصوص کسب و کار نیز یک سری ویژگی های خاص را در خود جای داده اند. دکتر میثم شکری ساز معتقد است که انتخاب درست مدل مخصوص کسب و کار، به پیشرفت یک مجموعه کمک قابل توجهی می کند. پس اگر شما هم به دنبال راه اندازی کسب و کار خود هستید، لزوما باید به مدل های طراحی شده در این زمینه توجه کنید.

  • مدل های کسب و کار مجوز و داده ای
  • مدل های کسب و کار دراپ شیپینگ
  • مدل های کسب و کار تجارت الکترونیک
  • مدل های کسب و کار چند برندی و زیر شاخه ای
  • مدل های کسب و کار مخصوص ارائه اخبار فوری
  • مدل های کسب و کار مربوط به آموزش اینترنتی
  • مدل های کسب و کار مخصوص مشاوره
  • مدل های کسب و کار اشتراکی
  • مدل های کسب و کار ماشین پول نقد
  • مدل های کسب و کار امتیاز فروش
  • مدل های کسب و کار چند وجهی
  • مدل های کسب و کار Peer to Peer
  • مدل های کسب و کار فریمیوم (ترکیب فری و پرمیوم)
  • مدل های کسب و کار مشاوره ای
  • مدل های کسب و کار آژانسی
  • مدل های کسب و کار تولید محتوا
  • مدل های کسب و کار وابسته به بازاریابی
  • مدل های کسب و کار فروش به صورت مستقیم

بررسی اجزای مدل کسب و کار

اجزای مدل کسب و کار می توانند روند پیشرفت یک مجموعه را به صورت مستقیم تحت تاثیر خود قرار دهند. بر اساس گفته های دکتر میثم شکری ساز، توجه به اجزا و قسمت های اصلی یک مدل مخصوص کسب و کار، می تواند پروسه طراحی آن را تحت تاثیر خود قرار دهد.

از جمله مهم ترین اجزای مدل کسب و کار می توان به بخش های در تعامل با مشتری، کانال های ارتباطی، کانال های دریافت نظر مشتری، جریان های درآمدی، منابع کلیدی و پر اهمیت، فعالیت های پر اهمیت، مشارکت های پر اهمیت، ساختار هزینه و ساختار بودجه اشاره کرد. به خاطر داشته باشید که استفاده از تکنیک های به روز و نوین برای طراحی این مدل، نه تنها سرعت طراحی را بالا می برد، بلکه به شما اجازه می دهد تا طی مدت زمان کوتاهی به سود مطلوبی در این زمینه دسترسی پیدا کنید.

رابطه استراتژی و مدل کسب و کار چیست؟

میان انواع مدل های کسب و کار و استراتژی یک برند، رابطه پر اهمیتی قرار گرفته است. به عقیده دکتر میثم شکری ساز، استراتژی ها می توانند جهت یک برند در دنیای واقعی را نشان دهند. مدل های کسب و کار هم به گونه ای طراحی شده اند تا استراتژی را به صورت ساده در اختیار کارمندان قرار دهند. استراتژی و مدل یک کسب و کار دائم با یکدیگر در تعامل بوده و همواره روی هم تاثیر می گذارند.

مدل کسب و کار و نگاهر دکتر میثم شکری ساز

ما می توانیم استراتژی کسب و کار ار به عنوان مسیر فعالیت یک شرکت و نحوه عملکرد آن در بازار تشبیه کنیم. این در حالی است که مدل به نحوه تعامل با مشتریان و تقسیم سرمایه اشاره دارد. الگو های عملیاتی که تصمیم نهایی را برای ما می گیرند، هم تحت تاثیر مدل قرار گرفته و هم بر پایه استراتژی ایجاد شده اند. از همین رو، اگر شما هم به دنیای کسب و کار علاقه مند هستید و قصد دارید تا در آن پیشرفت کنید، لزوما باید به مباحث پر اهمیت و کلیدی همچون مدل های طراحی شده در این زمینه توجه ویژه ای داشته باشید.

منبع: وب سایت faragirfpe

پسندها (1)

نظرات (0)