چرا باید درباره روانشناسی رشد در کودکان بدانیم!
بچههای مردم چجوری بزرگ میشن!
به نظرم دخترم خیلی ریزه!
وای پسر شما ماشالا چه خوب قد کشیده!
چرا دخترم با بقیه بچه ها دوست نمیشه!
چرا پسرم با اسباب بازی های خودش بازی نمیکنه!
چرا انقدر موضوع رشد فرزندان برای پدرو مادرها مهم است؟ شاید یکی از دلایلش فرهنگی باشد. یکی از تفکرهای غالب این است که اگر فرزندتان توپول است پس شما پدرومادر خوبی هستید یا از او به خوبی مراقبت کردید.
شاید دلیل دیگرش، اطلاعات کم ما از ملاکها و شاخصهای رشد سالم کودکان است. اینکه از نگاه علمی و پزشکی به چه کودکی سالم میگویند و چه ملاکهایی نشاندهنده رشد نرمال کودک است.
در وبسایت دانابن، شما میتوانید اطلاعات علمی درباره همه جنبههای رشد فرزندتان را بخوانید. اینکه او از همان روز اول تولدش چه چیزهایی را میبیند، چه چیزهایی را میشنود، چه چیزهایی را درک می کند این مراحل رشد تا سن نوجوانی ادامه دارد. برایمان مهم بوده که در مقالات اطلاعاتی کاربردی و همه جانبه درباره رشد کودک در تمام مراحل سنی به شما بدهیم.
تعریف روانشناسی رشد کودکان؛
ممکن است شما با خواندن یا شنیدن کلمه «رشد» تنها ذهنتان به سمت قد و وزن کودک برود اما رشد مقولهای چند وجهی است. رشد فیزیکی، رشد اجتماعی، رشد روانی و ... از زیر مجموعههای روانشناسی رشد هستند. شما با خواندن یک مقاله از سایت ما میتوانید همه این جنبههای رشد را درباره فرزندتان بخوانید و همچنین اطلاعاتی درباره آنچه شما لازم است برای کمک به رشد فرزندتان انجام دهید مطلع شوید.
اما نکات ریز و درشتی وجود دارد که شما به عنوان پدر و مادر است لازم است درباره بزرگ کردن فرزندتان بدانید. نکاتی که گاهی پیش پا افتاده به نظر میرسند اما نقشی کلیدی در رشد او دارند. مثلا دالی بازیکردن ! بسیار ساده و حتی قدیمی به نظر میرسد اما این بازی پایههای اولیه اعتماد بین شما و فرزندتان را میسازد. در این بازی شما به او یاد میدهید که اگر برای چند ثانیه شما را نمیبیند به این معنی نیست که شما رفتهاید و یا حواستان به او نیست. و وقتی او بعد از چند ثانیه دوباره شما را می بیند یاد می گیرد هر وقت به شما نیاز داشته باشد در کنارش هستید پس بازی هایی که شما با کودکتان به صورت گروهی انجام می دهید تنها برای تفریح نیست بلکه دارید به او کمک می کنید تا مراحل شناخت از خود و دنیای اطرافش را بسازد.
هر کودکی منحصر به فرد است!
یک نکته خیلی مهم این است که هیچ وقت فرزندتان را با هیچ کودک دیگری در هیچ زمینهای مقایسه نکنید. هر انسانی با دیگری متفاوت است پس هر کودکی با کودک دیگر متفاوت است. درست است که متخصصان و پزشکان شاخصها و ملاکهایی برای اندازهگیری میزان رشد کودکان دارند اما همین شاخصها فرد به فرد متفاوت است. مثلا راه افتادن کودک ممکن است در یک بازه زمانی هشت تا ۱۸ ماهگی اتفاق بیفتد. شرایط محیطی، ژنتیک و حتی تغذیه کودک در رشد او تاثیرگذار است.
شما لازم است درباره شاخصهای رشدی کودکتان در هر دوره سنی بخوانید و بدانید و اگر کودکتان تا سن ۲ سالگی هنوز راه نمیرود، اقدامات لازم را برایش انجام دهید.
یا اگر فرزندتان ۸ ماهه است و به صداها واکنش نشان نمیدهد، حتما تست شنوایی سنجی برایش انجام دهید.
شما با دانستن این موارد میتوانید از جدی شدن بعضی بیماریها و آسیبها در فرزندتان جلوگیری کنید و در همان مراحل اولیه آن را درمان کنید.
همینطور شما با بالا بردن سطح آگاهیتان در این زمینه، میتوانید به خیلی از نگرانیهای اطرافیان پاسخ بدهید و مطمئنشان کنید که حواستان به فرایند رشد فرزندتان هست و آن را زیر نظر دارید.
دانابن جایی ست که شما میتوانید پاسخی مطمئن درباره «چه کنمهای والدگریتان» پیدا کنید. برای بازدید از سایت ما کافی است به این آدرس https://danabon.ir مراجعه کنید.