آیا جوش صورت از علائم بارداری است؟!! (کم خطرترین روتین پوستی در حاملگی)
آیا جوش صورت از علائم بارداری است؟ جوش صورت می تواند از نشانه های بارداری باشد و به دلیل تغییرات هورمونی در بدن مادر است. در ادامه انواع جوش و کم خطرترین لوازم آرایشی و بهداشتی را برای رفع آن معرفی کرده ایم.
آیا جوش صورت از علائم بارداری است؟ جوش زدن صورت در بارداری از سه ماه سوم شروع می شود. به همین دلیل جوش و آکنه را شاید بتوان یکی از دلایل بارداری نامید. در این صورت می توانید با رعایت یک روتین پوستی در بارداری، مانند استفاده از تونر هایی که حاوی آنتی اکسیدان هستند، استفاده از ضد آفتاب در بارداری، روغن بادام برای ترک شکم و … جلوی به وجود آمدن جوش صورت یا قسمت های مختلف بدن را بگیرید یا کاهش دهید.
در ادامه این مقاله از نی نی وبلاگ، با ما همراه باشید تا راه درمان جوش در دوران بارداری را برای شما شرح دهیم و اینکه آیا جوش صورت از علائم بارداری است یا خیر؟
انواع جوش صورت در بارداری
وجود جوش یا همان آکنه در 3 ماه اول بارداری طبیعی است. این آکنه ها موقتی هستند و بعد از زایمان از بین می روند. توجه داشته باشید میزان شدت جوش و آکنه می تواند کم و زیاد باشد.
به عنوان مثال اگر قبل از بارداری صورت شما دارای جوش باشد به احتمال بالا در زمان بارداری با انواع جوش های پوستی در صورت و بدن خود مواجه می شوید. در ادامه انواع شایع جوش های پوستی را برای شما ذکر می کنیم:
1. جوش کومدون در بارداری
به برخی از جوش ها که به سرسیاه و سر سفید معروف هستند، کومدون می گویند. این نوع جوش ها به صورت برجسته روی سطح پوست ایجاد شده و باعث ناهموار یا خشن شدن پوست می شوند. این آکنه ها در دسته غیر التهابی ها قرار دارند و تورم و دردی ایجاد نمی کنند.
سرم آزلائیک اسید برایت مکس، یک محصول فوق العاده قوی برای درمان آکنه و لک های ناشی از جوش است. این سرم فاقد چربی می باشد و برای پوست های حساس هم قابل استفاده بوده و به رفع قرمزی ناشی از التهابات آکنه کمک می کند.
2. آکنه کیستیک حاملگی
این دسته از جوش ها با التهابی شدید در پوست به وجود می آیند و به صورت برجسته به رنگ قرمز روی پوست جلوه می کنند. هنگامی که چربی اضافی پوست با سلول های مرده پوست ترکیب شوند، باکتری ایجاد می کنند و باعث بروز آکنه کیستیک می شوند.
علت اصلی جوش های کیستیک تغییرات هورمونی در دوران بارداری، خصوصا 3 ماه اول و دوم است. این نوع جوش در چانه، دست، بازو، صورت و کمر نیز ظاهر می شوند. کیستیک بیشتر در چانه مادران باردار به وجود می آید.
دلایل بروز جوش در بارداری
آیا جوش صورت از علائم بارداری است؟ همانطور که در بالا اشاره کردیم علت اصلی ایجاد جوش، تغییرات هورمونی است. با بالا رفتن سطح هورمون های بدن ممکن است صورت و بدن شما جوش بزند. از دیگر دلایل بروز جوش در دوران بارداری می توان به نمونه های زیر اشاره کرد:
- استرس
- رژیم غذایی
- تولید بیش از حد سبوم در بدن
- دفع سموم
- عملکرد ضعیف سیستم ایمنی بدن
مدت زمان بهبود جوش و آکنه در بارداری
هرگز نمی توان زمان مشخصی برای خوب شدن جوش و آکنه در دوران بارداری تعیین کرد، زیرا ممکن است در دوران بارداری این جوش ها به مرور کم و زیاد شوند. بعد از زایمان سطح هورمون های بدن به یک تعادل مناسبی می رسند و جوش و آکنه ها از بین می روند.
استفاده از کرم ضد آفتاب در بارداری از نوع فیزیکال بی رنگ برایت مکس، خطری برای جنین درون شکم شما نداشته و یک انتخاب ایده آل برای محافظت در برابر پرتوهای فرابنفش نور خورشید می باشد.
راه های پیشگیری از بروز جوش در بارداری
روش های مختلفی وجود دارند تا شما بتوانید به طور معمول جلوی بروز جوش صورت خود را بگیرید. اگر به دنبال یک کرم ضد آفتاب بی ضرر برای دوران حاملگی خود هستید، می توانید از ضد آفتاب مینرال اون استفاده کنید. همچنین راهکارهای زیر می تواند در این دوران حساس برای شما کمک کننده باشد:
- نوشیدن آب فراوان
- استفاده از کرم ضد آفتاب در بارداری
- تخلیه نکردن جوش ها
- آرایش با محصولات فاقد چربی
- مصرف غذاهایی که ویتامین A دارند
- استفاده از شوینده های مخصوص دوران بارداری
- استفاده از روتین پوستی در بارداری
- تعویض روبالشتی
- شستن موها به طور منظم
درمان جوش و روتین پوستی در بارداری
استفاده از یک برنامه پوستی منظم در شبانه روز، می تواند در درمان جوش های صورت و بدنتان موثر باشد. این روتین را بهتر است از فروشگاه های معتبر آرایشی و بهداشتی تهیه کنید. به این ترتیب می توانید سلامت پوست خود را تضمین کرده و جوش و لکه های پوستی خود را که در دوران بارداری به وجود آمده، درمان کنید.
یک روتین پوستی عالی برای دوران بارداری شامل موارد زیر می شود:
1. با استفاده از یک شوینده و آب ملایم صورت خود را بشویید.
2. استفاده از تونر صورت مخصوص پوست
3. استفاده از ضد آفتاب فیزیکال بی رنگ برایت مکس
4. استفاده از مرطوب کننده و آبرسان
5. استفاده از کرم های دور چشم ضد حساسیت
6. استفاده از روغن های بدن مانند بایو اویل و موستلا برای رفع ترک های پوستی شکم و پا
7. عدم استفاده از اسکراب
8. میل نکردن کافئین برای جلوگیری از ابتلا به استرچ مارک
9. استفاده از محصولاتی که دارای ویتامین های E ،K ،B3 ، A
10. استفاده از روغن های نارگیل، کره کاکائو، پپتیدها و هیالورونیک اسید
محصولات ممنوعه در بارداری
همانطور که آگاه هستید، بارداری یک دوران حساس است که لازم می باشد حتما مراقبت های پوستی را به شیوه درست رعایت کنید و از محصولاتی که سلامت شما را به خطر می اندازند، دوری کنید. این محصولات عبارتند از:
- فتالات موجود در لوازم آرایشی و بهداشتی
- فرمالدهید موجود در لوازم آرایشی
- رتینوئید موجود در کرم های درمان آکنه و ضد پیری
- هیدروکینون موجود در کرم های روشن کننده و درمان لک
- ضد آفتاب های شیمیایی ناشناس
- سالیسیلیک اسید و لایه بردار
علت جوش زدن روی شکم در دوران بارداری
پوست شکم بیشترین تغییر را به دلیل بارداری در بدن دارد. هورمون ها در بارداری باعث می شوند، هورمون های پروژسترون و استروژن به صورت جوش، آکنه، کهیر و خارش های شدید روی پوست خود را نشان دهند.
این نوع جوش ها با بقیه جوش های بدن یکسان هستند و بعد از بارداری رفع خواهند شد. با استفاده از نیاسینامید ویتامین B، خوردن مایعات فراوان، استفاده از ضد آفتاب و داشتن یک روتین پوستی مرتب، التهابات،قرمزی، تیرگی و لک های پوستی خود را کاهش دهید. فروشگاه های معتبر، با ارائه محصولات با کیفیت آرایشی چون پک روتین پوستی و ضدآفتاب در بارداری، توانسته اند خیال شما مادران باردار را هنگام استفاده از این محصولات زیبایی آسوده کنند.
سوالات متداول شما
آیا جوش زدن در دوران بارداری طبیعی است یا نشانهای از تغییرات هورمونی خاص؟
بله جوش صورت در دوران بارداری از عوامل بسیار طبیعی است که علت اصلی آن افزایش سطح هورمون های آندروژن به سبب تحریک غدد چربی پوست و افزایش تولید چربی بر روی پوست است.
چگونه می توان از محصولات مراقبت از پوست برای درمان جوش صورت استفاده نمود که جنین آسیب نبیند؟
- استفاده از محصولات حاوی بنزوئیل پراکسید یا سالسلیک اسید در دوز های پایین
- استفاده از محصولات پوستی حاوی رتینول
- محصولات طبیعی نظیر ژل آلوئه ورا و انواع ماسک های خانگی
البته قبل از کلیه موارد حتما با پزشک متخصص خود مشورت کنید.