نی نی وبلاگنی نی وبلاگ، تا این لحظه: 13 سال و 10 ماه و 23 روز سن داره

اخبار و مقالات نی نی وبلاگ

نی نی وبلاگ؛ دنیای خاطرات کودک و خانواده

معرفی 8 درمان خانگی زانو درد شدید در منزل؛ از کمپرس سرد تا ماساژ

1402/6/22 10:15
1,434 بازدید
اشتراک گذاری

رپورتاژ :

معرفی 8 درمان خانگی زانو درد شدید در منزل؛ از کمپرس سرد تا ماساژ

برای افرادیکه از زانو درد رنج می‌برند فعالیت‌های روزمره تبدیل به یک چالش بزرگ می‌شود؛ بالا رفتن از پله، پیاده روی و حتی نشستن و برخواستن می‌تواند آزاردهنده باشد. روش‌های درمان زانو درد با توجه به علت زانو درد از سوی متخصص ارتوپد برای بیمار تجویز می‌شود. این درمان‌ها شامل درمان‌های دارویی، فیزیوتراپی و حتی در موارد زانو درد شدید عمل‌های جراحی باشد. اما بسیاری از افراد به دنبال درمان خانگی زانو درد مثل مصرف شنبلیله، زنجبیل، کاهش وزن، ورزش و تغییر سبک زندگی را ترجیح می‌دهند.

اگر به دنبال درمان طبیعی زانو درد هستید، این مطلب از فروشگاه  پزشکی زاپیاشاپ را بخوانید تا در مورد درمان‌های طبیعی موجود برای کاهش بهتر درد زانو و جلوگیری از تشدید وضعیت بیشتر بدانید!

رایج‌ترین علل زانو درد در بین افراد مختلف؛ آشنایی با کم‌اهمیت‌ترین تا مهمترین علل موجود

درد زانو به قدری رایج است که نمی‌توان آن را محدود به گروه سنی خاص دانست. تحقیقات نشان می‌دهد بیش از 23 درصد از بزرگسالان به نوعی درگیر با دردهای زانو هستند. علت زانو درد را می‌توان به انواع علل مکانیکی مثل دررفتگی کشکک زانو و آسیب‌ها و صدمات وارده به رباط و لیگمان‌ها و حتی عوامل وراثتی نیز نسبت داد. مهم‌ترین علل زانو درد:

  • خستگی
  • آرتروز
  • آسیب دیدگی رباط
  • صدمات ناشی از تصادفات
  • پارگی مینیسک
  • تاندنیت
  • بورسیت زانو
  • نقرس
  • اختلات کشکک زانو
  • ورزش غیراصولی

این موارد جزء رایج‌ترین علل زانو درد به شمار می‌روند.

بهترین درمان خانگی زانو درد؛ شما کدام را انتخاب می‌کنید؟ کمپرس سرد یا ورزش

پزشک برای درمان زانو درد ممکن است از روش های مختلف دارویی و در مواقع ضروری عمل‌های جراحی مثل تعویض مفصل زانو را پیشنهاد دهد. اما برخی از افرادیکه به درد زانو مبتلا هستند ترجیح می‌دهند برای کاهش درد به سراغ روش‌های کم تهاجمی‌تری مثل درمان‌های خانگی بروند. درمان خانگی زانو درد در مورد زانو درد خفیف می‌تواند کاملا موثر باشد.

1. کمپرس سرد و گرم؛ چه موقع از کمپرس برای کاهش درد استفاده کنیم؟

کمپرس سرد و گرم هر یک می‌تواند به روشی خاص منجر به کاهش درد زانو شوند. کمپرس گرم با افزایش جریان خون در عضلات، سفتی مفاصل را کاهش می‌دهد. این در حالی است که سرما با انقباض رگ‌های خونی، درد و التهاب مفاصل را کم می‌کند. برای درمان زانودردهای شدید از کمپرس یخ به مدت حدود 10 دقیقه استفاده کنید. در مورد دردهای مزمن زانو سعی کنید از کمپرس گرم به مدت 15 تا 20 دقیقه استفاده کنید تا هرگونه سفتی در مفاصل خود را کاهش دهید.

2. کاهش درد با گیاهان دارویی؛ خواص ضد التهابی شنبلیله و زردچوبه

استفاده از گیاهان و مواد غذایی دارای خواص ضد التهابی و تسکین‌دهنده درد نیز می‌تواند یکی دیگر از درمان‌های خانگی برای زانو درد باشد. مهم‌ترین این گیاهان شامل:

  • زنجبیل: زنجبیل دارای خواص ضد التهابی است که می‌تواند علائم تورم زانو را کاهش دهد. تحقیقات همچنین نشان داده است که زنجبیل با بهبود تحرک مفاصل احتمال ناتوانی طولانی‌مدت ناشی از آرتریت زانو را کاهش می‌دهد.
  • زردچوبه: دانه‌های زردچوبه به دلیل دارا بودن ماده‌ای به نام کورکومین اثرات ضد التهابی قوی دارد و در درمان خانگی زانو درد شدید موثر است.
  • بوسولیا: حاوی اسید بوسولیک است که دارای اثرات ضد التهابی برای بیماری‌های التهابی از جمله آرتریت زانو است.
  • پوست درخت بید: پوست درخت بید حاوی ترکیبی شبیه به آسپرین است که می‌تواند جایگزین خوبی برای مسکن های زانو درد باشد.
  • شنبلیله: شنبلیله به دلیل دارا بودن خواص آنتی اکسیدانی و ضد التهابی یک درمان خانگی برای زانو درد محسوب می‌شود. شنبلیله به ویژه برای افرادی که از درد آرتریت رنج می‌برند مفید است. برای افزودن آن به رژیم غذایی می‌توانید یک قاشق چای‌خوری پودر دانه شنبلیله قورت دهید و بعد از آن یک لیوان آب ولرم بنوشید. همچنین می‌توانید یک قاشق چای‌خوری دانه شنبلیله را یک شب در آب گرم خیس کنید و صبح میل کنید.

البته به یاد داشته باشید برای مشاهده آثار داروهای گیاهی باید آن را به مدت طولان مصرف کنید و مصرف یک یا دو بار نمی‌تواند تاثیری در درد زانو داشته باشد.

زانو درد

3. زانوبند زاپیامکس؛ معجزه‌ای برای درمان درد زانو در خانه بدون عوارض

استفاده از زانوبند به دلیل ایجاد ثبات و افزایش گردش خون می‌تواند برخی از دردهای زانو را کاهش دهد. اما زانوبند زاپیامکس به دلیل دارا بودن تکنولوژی خاص UIC می‌تواند نقش موثرتری نسبت به یک زانوبند معمولی داشته باشد. این تکنولوژی با ترکیب سه تکنولوژی اولتراسوند، انفرارد و کلاک پالس منجر به کاهش دردهای زانو می‌شود. سه تکنولوژی نام‌برده با ترکیب گرما، امواج و پالس‌های الکتریکی تسکین‌دهنده قوی دردهای زانو به شمار می‌روند.

4. با کاهش وزن فشار را از روی مفصل زانو بردارید

زانوها وزن بدن را تحمل می‌کنند و طبیعی است که کاهش وزن با کاهش بار اضافی روی مفصل زانوها به کاهش درد و ترمیم سریع‌تر بخش‌های آسیب دیده منجر می‌شود.

5. ورزش؛ روشی برای بهبود سلامت بدن و زانوها

گنجاندن روتین ورزشی صحیح زیر نظر پزشک می‌تواند نه تنها زانو درد بلکه سایر دردهای مفصلی که ناشی از سبک زندگی اشتباه است را بهبود دهد. برای جلوگیری از سفتی و همچنین تقویت مفاصل، می‌توانید ورزش‌های ملایمی را به روتین ورزشی خود بی‌افزایید. همچنین برای افزایش دامنه حرکت و انعطاف‌پذیری انجام منظم حرکات یوگا بشدت توصیه می‌شود. شنا و ورزش‌های آبی نیز می‌تواند به ریکاوری مفصل آسیب‌دیده کمک کند.

اگر علاوه بر زانو درد از کمر درد هم رنج می برید با خرید کمربند پلاتینر در درمان درد خود گام مهمی را می‌بردارید.

6. از تاثیر رژیم غذایی غنی بر روند درمان زانو درد غافل نشوید

یکی از ویتامین‌های ضروری که در کاهش دردهای زانو نقش دارد ویتامین K است که دارای خواص ضد التهابی بوده و از سوی دیگر منجر به تقویت مفاصل نیز می‌شود. برای افزایش سطح ویتامین K سعی کنید از یک رژیم غذایی غنی از غذاها، میوه‌ها و سبزیجات کامل استفاده کنید. پیروی از یک رژیم مدیترانه‌ای که شامل مقدار زیادی ماهی و آجیل است می‌تواند ویتامین K مورد نیازتان را تامین کند.

برای برخی افراد، مصرف مواد غذایی بدون گلوتن به کاهش درد کمک می‌کند. درواقع افرادیکه مبتلا به عدم تحمل گلوتن هستند مصرف آن منجر به التهاب در بدن و در برخی موارد در زانو می‌شود. در طب سنتی اجتناب از مواد غذایی با طبع سرد و مرطوبی که باعث التهاب می‌شوند مانند غذای روغنی، شکر، الکل، سالاد به عنوان درمان خانگی زانو درد توصیه می‌شود.

7. ماساژ برای تسکین زانو درد مثل آب روی آتش است

یکی از درمان‌های طبیعی برای درد زانو، «ماساژ درمانی» است که می‌تواند با تسکین التهاب و بهبود گردش خون، درد مفاصل را تسکین دهد. چندین مطالعه بهداشتی نشان می‌دهد که ماساژ منظم این قدرت را دارد که درد در امتداد مفصل آسیب‌دیده را کاهش دهد. می‌توانید از روغن‌های مختلف مثل روغن نارگیل، خردل، زیتون، کرچک یا روغن سیر استفاده کنید.

پسندها (1)

نظرات (0)