سوال و 7 جواب
(آخرین جواب : 93/1/15)خانواده
با سلام حضور دوستان گلم.مامانای عزیز متاسفانه امروزه پدیده ی طلاق عاطفی بین زوجین امری شایع شده و عوارض اون به نظر من از طلاق واقعی به معنای جدایی هم بیشتره.دوست دارم نظرات شما عزیزانو در مورد این مساله و راههای جلوگیری از اون بدونم.ممنونم پیشاپیش.
1393/1/7
#بحث های آزاد
#گونـــاگون
دكتر محمود دژكام روانشناس و عضو هيأت علمي دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي طلاق عاطفي را اين گونه تعريف مي كند «در طلاق عاطفي دو نفر به صورت فيزيكي از يكديگر جدا نمي شوند، بلكه كنار هم زندگي مي كنند و شرايطي بر روابط آنها حاكم است كه در طلاق متعارف وجود ندارد.»
وي ادامه مي دهد: «اين اتفاق مي تواند به صورت يك طرفه و يا دو طرفه و به مرور زمان رخ دهد و دوطرف بتدريج متوجه شوند كه جذابيت، كشش و علاقه و عاطفه مثبتي كه نسبت به هم داشته اند در بين آنها رنگ باخته است.
به عبارتي حساسيت ها، كنجكاوي ها و نگراني هايي كه آنها نسبت به هم نشان مي دادند فروكش مي كند و باعث ايجاد كرختي در بين آنها مي شود و اين احساس باعث مي شود كه هميشه يك طرف نسبت به رفتارهاي ديگري شكايت داشته باشد، مواردي مانند درك نشدن، بي توجهي، اشتغال زياد، تكروي و بي توجهي به نيازها و خواسته هاي طرف مقابل كه معمولاً اين شكايت ها بيشتر از جانب زنان نسبت به مردان صورت مي گيرد، ضمن آن، كه گاهي نيز مردان از انرژي و نشاط نداشتن همسر، بي علاقگي و فراموشكاري و بي دقتي درامور گله مند هستند.
به خصوص آن كه مسائل استرس زا و اشتغال هاي فكري و فيزيكي و نبود آرامش در محيط زندگي و كار نيز باعث تشديد اين موضوع مي شود.»
دژكام بروز چنين مشكلاتي در جامعه ايراني را نتيجه گذر از جامعه سنتي به صنعتي مي داند و اضافه مي كند: «يكي ازمهمترين آسيب هاي ناشي از مؤلفه هاي متفاوت جامعه سنتي و صنعتي، گسسته شدن روابط خانوادگي و به سردي گراييدن روابط مثبت و شيرين خانوادگي است.
روابطي كه با گذشت زمان و گذر از اين پروسه منجر به متفاوت شدن خواسته ها، نگرش ها و نيازهاي زن و مرد و متعاقب آن دور شدن آنها از هم شده است كه در چنين شرايطي تنها وجود انگيزه اي خاص مي تواند دو نفر را به زندگي در كنار هم وادار كند كه معمولاً اين انگيزه نيز وجود فرزندان و يا در كشور ما مسائل خاص اجتماعي است، مسائلي كه منجر به تحمل زندگي و ادامه آن مي شود. در حالي كه اين گونه زندگي كردن هر لحظه آماده رخدادي جديد خواهدبود.
راهکارهای هوشمندانه
- عاشق بودن را با هیچ چیز عوض نکنید. - اوقات خوش خود را مدام در ذهن مرور کنید.- به همسرتان کمک کنید تا هروز بیش از روز قبل عاشق باشد.تنها تصمیم نگیرید. در کنار همسرتان حضور قلب داشته عاشق بودن را با هیچ چیز عوض نکنید. اوقات خوش خود را مدام در ذهن مرور کنید.- به همسرتان کمک کنید تا هروز بیش از روز قبل عاشق باشد.تنها تصمیم نگیرید. در کنار همسرتان حضور قلب داشته باشید.مراقب اندام و ظاهر خود باشید. هماهنگی و سازگاری را در خود تقویت کنید. سرزنش کردن را از زندگی خود حذف کنید. برای روابط زناشویی خود برنامه ریزی کنید. حقیقت را صراحتا" به زبان بیاورید، آن را گفته شده فرض نکنید. عادلانه و عاقلانه با هم بحث کنید.
دوستان عزیزم ممنونم که در این بحث شرکت کردید.کاش دوستان دیگر هم میتوانستند نظراتشان را بگویند.موفق باشید و شادمان...