سوال و 5 جواب
(آخرین جواب : 92/2/17)تفاوت IQ وEQ
تا چندی قبل واژه هوش دغدغه همه بود؛ مادران در دوران بارداری ازرژیم های غذایی حاوی فسفر استفاده می کردند تا فرزند باهوش تری داشته باشند، مدارس با آزمون های متعدد سعی در غربال کردن بچه های باهوش داشتند و مهم ترین فاکتور در مصاحبه استخدامی، میزان ضریب هوشی و معدل نمرات و مدرک متقاضیان شغل بود. اما امروز چه ؟؟؟!!!
1392/2/16
#کودک
#سلامت روانی، مشكلات رفتاری و خواب
نی نی وبلاگی ام (ورود)
نی نی وبلاگی نیستم (ثبت نام)
خیلی ازمامان مریم هم ممنونم بخاطر توضیحات قشنگشون
گمونم این ای کیوسان هم مث من هردوتاشو داشت...خخخخخخخخخخخ
هم مترادف است.
تا چندی قبل واژه هوش دغدغه همه بود؛ مادران در دوران بارداری ازرژیم های غذایی حاوی فسفر استفاده می کردند تا فرزند باهوش تری داشته باشند، مدارس با آزمون های متعدد سعی در غربال کردن بچه های باهوش داشتند و مهم ترین فاکتور در مصاحبه استخدامی، میزان ضریب هوشی و معدل نمرات و مدرک متقاضیان شغل بود. خلاصه هوش، حرف اول را می زد، اما بعد از مدتی مشاهده شد که خیلی از شاگردان ممتاز در زندگی و مناسبات شغلی شان با مشکلاتی مواجه هستند و به این نتیجه رسیدندکه بهره هوشی نمی تواند توجیه فراگیری برای سرنوشت متعدد افراد باشد، بنابراین پژوهشگران دنبال عاملی گشتند که هوش را تحت الشعاع خود قرار داده بود و این مسأله باعث گردید که پای هوش هیجانی یا EQ به وسط کشیده شود. به عبارت دیگر هوش هیجانی تعیین کننده کامیابی انسان در زندگی شخصی، شغلی و اجتماعی است .
بر خلاف باور قدیمی و رایج بین عموم مردم، IQ به تنهایی در موفقیت افراد نقش چندانی ایفا نمیکند. اگرIQ ، فرد را در تحصیلات موفق می کند، EQمی تواند او را در زندگی موفق کند. ما براي موفقيت درقبولي در دانشگاه نيازمند IQهستيم ولي براي موفقيت در زندگي فردي و شغلي به هوش هيجاني نياز داريم.
مشاهدات و مطالعات حاکی از آن است که بسیاری از افراد که دارای هوشبهر بالاتر از متوسط هستند در عمل توفیق چندانی در تحصیل و اشتغال ... ندارند . پس هوش هيجانى پيش بينى کننده موفقيت افراد در زندگى و نحوه برخورد مناسب با استرسها است. هوش هیجانی به عنوان یکی از عوامل بسیار مؤثر در موفقیت فردی شناخته شده است.
پژوهش های متعددی نشان داده است که هوش هیجانی می تواند سبب افزایش سلامتی، رفاه، ثروت، موفقیت و قدرت تصمیم گیری واراده و انتخاب و اعتماد به نفس شود. به واقع، کیفیت زندگی را نمی توان فقط با هوش تنها سنجید.
هوش عقلانی) IQ) به ما کمک می کند که جهان را به صورت سطحی درک کنیم وآن را هدایت کنیم .اما ما به هوش هیجانی(EQ) هم نیاز داریم ، یعنی تیز هوشی هیجانی که به کمک آن ، خودمان را درک کنیم و به چالش هایمان رسیدگی کنیم وروابط قوی بسازیم . هیجان ها قوی هستند ، آنها می توانند افکار را باطل کنند و به طور عمیقی در رفتار تاثیر بگذاراند . پرورش مهارت های هوش هیجانی به ما اجازه می دهد که قدرت هیجان هایمان را مهار کنیم وتحت کنترل خود درآوریم : عزت نفس ، خود آگاهی ، دلسوزی ، همدلی و وفق پذیری (توانایی سازگاری) صفت هایی هستند که موفقیت را در زندگی پیش بینی می کنند
و ممنونم از مامان مریم عزیز... دوستان موفق باشید .
آیاما میتونیم تاثیر بذاریم روی بالارفتن سطح هوشی فرزندانمون؟؟