سوال و 6 جواب
(آخرین جواب : 91/8/2)کسی راه حلی داره؟
سلام به همه مامانا پسر من 16 ماهه است اصلا واسه غذا خوردن اشتها نداره باید کلی براش ادا بیایم که حواسش پرت شه و یه لقمه دهنش بزاریم کسی راه حلی داره که بشه اشتهای پسرم رو زیاد کنم و به غذا خوردن علاقه نشون بده؟
1391/8/1
#کودک
#تغذيه، شير دهي و شير مادر
البته من پسرم و توی بیست ماهگی به دلیل زیاد خوردن شیر البته با تجویز پزشکش گرفتم امیدوارم که موفق بشی
ـ از خوراندن انواع تنقلات به كودكان حداقل يك ساعت پيش از وعده غذايي اصلي خودداري كنيد.
ـ كودك را عادت ندهيد يك نوع غذاي مخصوص به خود را در وعده اصلي بخورد. از همان غذايي كه براي اعضاي خانواده پختهايد به او بخورانيد مگر اين كه از غذايي واقعا بدش بيايد.
ـ اجازه ندهيد كودكان انواع فستفودها را به عنوان وعده غذايي اصلي بخورند. مصرف ساندويچ، پيتزا، همبرگر و... بايد به يك يا دو وعده در هفته محدود شود.
ـ به سليقه كودك در غذا خوردن توجه كنيد. اگر غذايي را دوست دارد و با لذت ميخورد در وعدههاي بيشتري برايش بپزيد. قاشق، چنگال، بشقاب و حتي وسايل مرتبط با سفره يا ميز غذا را با سليقه وي تهيه كنيد.
ـ اگر بيدليل از خوردن غذا امتناع ميكند يا لج كرده است زياد اصرار نكنيد كه غذايش را بخورد. فقط كافي است به او بگوييد هر وقت گرسنه شد ميتواند غذايش را بخورد.
ـ كودكان بهانهگير را در تهيه مواد اوليه غذا و پخت آن مشاركت دهيد. اگر كودك در پخت غذا مشاركت داشته باشد براي خوردن آن انگيزه و تمايل بيشتري خواهد داشت. چيدن ميز يا سفره نيز گزينه خوبي است.
ـ طوري رفتار نكنيد كه انگار غذا خوردن يا نخوردن كودك براي شما امري حياتي است.
ـ هنگام غذا خوردن محيط آرامي فراهم كنيد كه عاري از تنش، دعوا و بدگويي باشد.
ـ آداب غذا خوردن براي مثال شستن دستها، نشستن كنار ساير اعضاي خانواده و... را به كودك تذكر بدهيد تا بداند موظف است اين آداب را رعايت كند. كودكان از اين آداب استقبال ميكنند و آن را به مثابه يك بازي محبتآميز با اعضاي خانواده و نشانه صميميت و همبستگي با كساني تلقي ميكنند كه دوستشان دارند.
ـ ساعات مشخصي براي تناول ناهار و شام خانواده در نظر بگيريد تا كودك بداند وقت غذا خوردن چه زماني است.
ـ كودك را مجبور نكنيد بيش از اندازهاي كه ميل دارد غذا بخورد. احساس بدي كه از پر بودن بيش از حد معده ناشي ميشود ميتواند براي وي نوعي مقاومت رواني در مقابل غذا خوردن بويژه در حضور والدين ايجاد كند.
ـ لازم نيست كودك زياد غذا بخورد. اگر از نيازهاي تغذيهاي كودك آگاهي داشته باشيد ميتوانيد با مقدار كمتر غذاها، پروتئين، كلسيم، آهن و ساير املاح و ويتامينها را به بدن وي برسانيد.
چون میدونه رو این مساله حساس شدی اینطوری میکنه.دختر منم همینطوریه ولی هر وقت از این روش استفاده کردم جواب داده.