سوال و 3 جواب
(آخرین جواب : 91/3/2)نهادینه سازی دین در تربیت کودک چگونه ؟
به نظر شما برای نهادینه کردن دین در کودک ونوجوان باید از چه راههایی استفاده کرد ؟
1391/2/31
#کودک
#تربیت و آموزش كودک
نی نی وبلاگی ام (ورود)
نی نی وبلاگی نیستم (ثبت نام)
براي آموزش دين به کودکان اولين چيزي که بايد مدنظرمون باشه و نسبت به اون آگاهي پيدا کنيم شناخت روحيات و ويژگيهاي کودکان و همچنين شناخت مراحل رشد اونهاست . بايد توجه داشت که وجود گرايش ديني در کودکان غير قابل انکاره. اونا سرشت خداجوي دارن و مفاهيم اساسي دين اسلام نيز اموري هستن که با سرشت کودک سازگاري بوده و اکتسابي نيستن و وظيفه تعليم و تربيت شکوفا کردن اين گرايشات فطري هستش.
اصول تربيت دينی در كودكان عزيزمون :
هر مطلب علمي داراي اصولي هستش که بدون اونا ورود در اون علم بي اثر يا کم اثره علم تربيت ديني هم اصولي داره که موارد زير از آن جمله ست :
1ـ اصل سهولت : طبق اين اصل از سخت گيري و خشونت نسبت به کودک بايد پرهيز نمود چرا که آسان گيري کودک رو علاقه مند و سخت گيري اون رو به اصل دين بدبين مي كنه.
2ـ اصل تدريج : همان طور که خداوند نيز آيات و احکام را تدريجا نازل فرموده در آموزش به کودکان نيز اصل تدريج بايد رعايت بشه تا کودک متناسب با رشد و شکوفايي استعدادش مطالب را درک کنه .
3ـ اصل مداومت و استمرار: آموزش در اسلام امري مستمر و مداومه اهميت آموزش به کودک از سويي و طولاني بودن دوره ساختار ذهني و رواني کودکي از سوي ديگر استمرار و مداومت در آموزش را مي طلبه و بايد به موازات رشد عقلي و تحول رواني کودک مفاهيم اعتقادي رو انتقال بديم و از شتاب و فشار پرهيز كنيم.
4ـ اصل آگاهي بخشي : هدف تعليم بايد رشد فکري و يادگيري كودك عزيز باشه که براساس تفکر و فعاليت فکري ، سودمندتر از تکرار و مرور اون هستش .
5ـ اصل تفاوتهاي فردي : در آموزش کودکان نميشه به طور يکسان عمل کرد و بايد متناسب با ويژگيهاي شناختي عاطفي ، انگيزش و سوابق خانوادگي از روشهاي گوناگون و موثر استفاده کردش، برخي با شعر، بعضي با داستان و برخي با پرسش و پاسخ بهتر درک مي کنن ، برخي زودتر و بعضي ديرتر . پس بايد تفاوتهاي فردي را در نظر داشته باشيم.
التماس دعا