سوال و 8 جواب
(آخرین جواب : 93/6/18)بای بای پوشک .....کمکم کنین مامانا
با سلام به همه ی مامانای مهربون من نورای سه سالو سه ماهمو از امروز میخوام پروژه پوشک گیری رو واسش اجرا کنم ولی موندم تو خواب بعد از ظهر و خواب شبانه پوشک بگیرم یا نه ؟چون خواب نورا انقدر سبکه که اگه بلندش کنم ببرمش دستشویی بیدار میشه و دیگه نمیخوابه در ضمن از اینم میترسم که اگه شبا پوشکش کنم تو پروژه شکست میخورم اون عادت میکنه به پوشاک و ممکنه تو اینده شب ادراری داشته باشه مامانای مهربون تورو راهکار بدین به من یابل ذکره نورا هر شب با یه شیشه شیر میخوابه وتا صبح هم یه شیشه شیر دیگه رو تموم میکنه موندم اگه شیر دومی رو هم قطع کنم بعدا رو اعصابش تاثیر بد بزاره تو رو خدا کمکم کنین
1393/6/17
#کودک
#تربیت و آموزش كودک
نی نی وبلاگی ام (ورود)
نی نی وبلاگی نیستم (ثبت نام)
و زمانی که پوشک بود صبحا که بیدار میشد پوشکش کاملا خیس بود
اما شب اولی که از پوشک گرفتمش و بازش گذاشتم و البته زیرانداز زیرش کشیده بودم دیدم یکبار حوالی صبح و یکبار هم موقع بیداری کارشو کرد و هردوبار هم با گریه بیدار شد و بنابراین دستم اومد که شب ادراری نداره
شما هم امتحان کنید براتون سخته روزهای اول چون مرتب به آبکشی و اینها می انجامه اما بعد چند روز همه چیز مرتب میشه
بهتر نیست با لیوان نی دار قبل از خواب بهش شیر بدین...چون شیر تو خواب دندوناشم خراب میکنه..
بازم ببخشید دخالت کردم
باید ها و نباید های ترک پوشک
نوشته شده توسط کارشناس روانشناسی در . موضوع : آنچه والدین باید بدانند تاریخ : یکشنبه, ۱۷ آذر ۱۳۹۲
هدف اینه که روش گرفتن از پوشک روشی علمی باشه و آرامش مادر و فرزند رو به هم نزنه ودر نتیجه پوشک گرفتن ، مادر آرامش پیدا می کنه و بچه استقلال ، و در نتیجه استقلال ، کودک اعتماد به نفس بالا پیدامی کنه . کودکان استقلال طلب زودتر علایم را نشان می دهند . سن معمولی سن دو سالگی است ولی کودکی که علایم آمادگی را دارد در هرسنی که حتی زیر دو سال هم باشد باید شروع شود
مهم ترین نکته اینه که آمادگی برای این کار از کودک شروع می شودنه دل خودمان . آمادگی هم جسمی باید باشد و هم روحی .
هیچ عجله ای نباید در این کار صورت گیرد وتشویق درامر آموزش بسیار کمک می کند ولی تشویق در این امر استثناً باید به صورت مادی باشد مثل بستنی ، لواشک وخوراکی های مورد علاقه فرزندتان که البته سالم و بهداشتی هم باشد .البته در امر تشویق خاموش سازی داریم یعنی اول با تشویق زیاد شروع می کنیم و یواش یواش آن تشویق مادی را کم و سپس حذف می کنیم تا کودک شرطی نشود و ضمنا به وظایفش آگاه شود ،.
عصبانیت و تنبیه کار را خیلی خیلی سخت می کند و آفت این قضیه عصبانی شدن و دادن زدن سر کودک و همچنین وسواس شدید است .
مادران حساس یا وسواس به تمیزی یامسایل شرعی باید کاملا خود را اماده این مساله کنند ، بهتر است برای مدتی فرشهایتان را لوله کنید و گوشه اتاق بگذارید ( برای آرامش خود و فرزندتان قید دکور خانه را برای مدتی بزنید ) و با خود بگویید مثلا بعدا ز دوماه که آموزش به پایان رسید ، من تمام خانه را تمیز می کنم .
ممکن است کودک دو سه روز یا شاید یه هفته اول را به خوبی همکاری کند ولی دوباره برگردد ، در چنین مواقعی بهتر اس به اوو فرصت بدهیم و دو هفته استراحت را در نظر بگیریم .
شرایط آمادگی :
شرایط جسمی :
کودک از ۱۸ ماهگی ( تقریباً ) توانایی کنترل ادرار را پیدا می کند ( به دلیل ارادی شدن دریچه های مثانه و دو برابر شدن حجم مثانه ) . این سن تقریبی است ولی با دو سه ماه تفاوت در سایر بچه ها بروز می کند . ولی این توانایی کنترل ادرار نیاز به آموزش دار د . و همچنین نیاز به داشتن شرایط جسمی و روحی مناسب کودک .
بعضی از این علایم اگر در کودک شما بروز پیدا کرد نشان دهنده آمادگی اوست ( اما شرایط دیگری که گفته خواهد شد نیزباید کننار این علایم باشد تا شرایط مناسب جهت اموزش فراهم شود)
الف – کودک از پوشک کردن فرار می کند
ب _ هنگام پوشک کردن گریه و مقاومت می کند یا اینکه پوشک خودش را باز می کند
ج_ به دستشویی کردن والدین علاقه و توجه نشان می دهد
ه_ توانایی درک اینکه بتوانیم به او دو کار را بگوییم را داشته باشد
ق_ حداقل ۵ دقیقه بنشیند
ث_ شلوارش را بتواند در بیاورد
خ_وقتی که کودک را سر پا می گیریم دستشویی می کند ( این یعنی اسفنگترهایش ارادی شده اند )
موارد زیر را باید بداینم :
کودک در هنگام شروع آموزش :
ییوست و اسهال نداشته باشد
پسرها دیرتر از دخترها آموزش می بینند
پوشک شب گاهی تا سه سال و نیم ادامه دارد
به هیچ عنوان نباید مایعات در هنگام آموزش کم شود با هدف ادرار کودک چون ایجاد یبوست می کند و یبوست به علت دردی که دارد کودک را از لگن بیزار می کند چون گمان می کند علت درد او نشستن بر سر لگن است . ضمن اینکه کمبود آب فرآیند آموزش رو کند می کند .
شرایط روحی :
آمادگی مادر :
برنامه ریزی کنیم که سفر یا مهمانی که قرار است چند روز بماند یا موارد خاص نداشته باشیم .
محیط خانه را آماده کنیم که اگر کودک کثبف کرد دعوایش نکنیم حتی در حد یک وای چون کودک به شد ت حساس سرخوردگی و گناه می کند و گمان می کند که دستشویی کردنش گناه و خطای بزرگی است که باید کنترلش کند .
دستشویی را تمیز و کاملا روشن کنیم و با چند عکس کودکانه شاد در محلی که قرار است لگن گذاشته شود تزیین کنیم و چند تا اسباب بازی بگذاریم که تا آخر اموزش انجا باشد .
چند تا لباس کهنه کودک را آماده کنبم که در صورت گثیف شدن مورد نداشته باشد .
نکته : بهترین فصل برای این آموزش فصل گرماست . ولی به یاد داشته باشید تحت هیچ شرایطی دو آموزش را با هم انجام ندهیم مثلا گرفتن شیر یا جدا کردن محل خواب با پوشک گرفتن .
مقدمات شروع آموزش :
باید اطلاعات نسبی ازبرنامه دستشویی رفتن بچه ها داشته باشیم . یک هفته قبل از اموزش باید به طور مرتب برنامه دستشویی کودک کنترل و یادداشت شود . حتما هفت روز را بنویسید چون میانگین بهتری را به دست می آورید . مثلا کودک بعد از صبحانه مدفوع می کند و بعد از دو ساعت ادرار می کند …… مهم ساعت ها نیستند مهم فاصله زمانی آنهاست چون خواب کودک متغیر است .
لگن خوب بخریم . چند لگن خوب را انتخاب کنیم و به کودک اجازه انتخاب بین آن چند عدد را بدهیم اولین لگنی را که علاقه نشان داد و با آن بازی کرد را بخریم . چند روز لگن را در اتاق کودک یا در جلو تلویزیون بگداریم ( قبل از شروع استفاده )تا کودک به آن عادت کند و با آن بازی کند .سپس آن را به دستشویی بردهو در محل ثابتی قرار می دهیم و دیگر هرگزآن را خارج نمی کنیم . لگن حتما پشتی داشته باشد .
اگر کودک را به منزل مادرتان می برید یک عدد لگن را هم برای آنجا تهیه کنید درست هم شکل و هم رنگ لگن منزل خودتان .
در امر آموزش بسیار مهم است که کودک شما تحت آموزش یکسان قرار گیرد یعنی اگر که مادرتان هم از کودکتان مراقبت می کند او هم دقیقا همانند شما با کودک رفتار کند که کودک دچار دو گانگی نشود .
حتی اگر دست کودک به هیچ چیز آلودهای در دستشویی نخورد شما دستهایش رو بشویید زیرا این هم بخش مهمی از آموزش است وآلت کودکان را با دستمال توالت خشک کنید .
روش موثر این است که لگن و توالت را با هم آموزش دهید مثلا هم لگن هم توالت جالا چه فرنگی و چه ایرانی .
روش شروع :
وقتی کودک از خواب بیدار می شود بلافاصله اورار به سرلگن می نشانیم و می گوییم جیش کنو براش هم کتاب و اسباب بازی می بریم و چون مثانه اش پر است خود به خود تخلیه می شود . و بعد که جیش کرد اورا می بوسیم .و بیست دقیقه اورا باز می گذاریم . ودوباره پوشک می کنیم و دو ساعت بعد پوشک را باز می کنیم اگر خشک بود دوباره کودک را بر سر لگن می نشانیم و همان مراحل قبل ولی اگر خیس بود یعنی کودک زودتر از دو ساعت جیش می کند که با چند بار امتحان زمان آن دستمان می آید و همان زمان کودک را باز می کنیم و لگن می نشانیم ، برنامه یه هفته قبل از آموزش که ساعتها و وفواصل زمانی ادار و مدفوعهای کودک را یادداشت می کنید در هفته اول آموز ش بسیار برایتان کار آمد است .
و اگر جیش کرد در لگن دو باره بیست دقیقه باز و دوباره پوشک و همینطور تا آخر شب .ولی هنگام بیرون رفتن از منزل نیاز ی به ادامه برنامه نیست مگر اینکه در جای مناسبی جهت تخلیه کودک از ادرار باشید .
نکته مهم این بخش این است که کودک فواصل بین دو جیش را باید پوشک باشد . حتبی با علم به اینکه در این فاصله جیش نمی کند .زیرا باید نتیجه بگیریم که بعد از مدتی کودک در طول روز فقط وقتی که بازش می کنیم جیش می کند و پوشکش در طول روز خشک می ماند . و این زمان در بچه ها متفاوت است ممکن است یک هفته تا سه هفته طول بکشد ولی رسیدن به این مرحله بسیار مهم و ضروری است .
اگر از دست کودک در رفت ، قشقرق به راه نیاندازیم و از خود کودک برای تمیز کردن آن محل کمک بگیریم .
ما قرار است زمان دستشوییی کودک را کنترلکنیم نه خود کودک یا مثانه اش را . به همین دلیل باید انتظار از دست رفتن را داشته باشیم .
بعد از دو یا سه هفته که زمان را کاملا کنترل کردیم دیگر فواصل بین دستشویی ها کودک را پوشک نمی کنیم .
پوشک شب :
آموزش این مرحله طولانی میباشد ، یکی از مسائلی که کار را سخت می کند شیر شب است . دو نوع کودک در ادرار شب داریم: یکی کودکی که
علیرغم شیر شب ، تمام شب را خشک است ولی دم صبح ادرار میکند ( علامتش اینست که دم صبح به خودش می پیچه ) که در مورد این کودک باید زمان بذاریم و ساعت و بیدار شویم و سر لگن بشانیم که معمولا در مورد کودک زیر دو سال به علت اختلال در خواب و عدم همکاری توصیه نمی شود .
و نوع دیگر کودکی است که شب تا صبح پوشکش خیس است که این کودک به هیچ وجه آماده از پوشک گرفتن نیست و گاه تا سه سالگی هم طول می کشد که این به هیچ وجه اسمش شب ادراری نیست.
اگر کودک را از پوشک شب گرفتیم ولی بعد از مدتی یک یا دو شب دو باره ادرار می کند به احتمال خیلی قوی شرایط روحی کودک عوض شده مثلا مسافرت است یا از پدرش دور شده است و یا اینکه خیلی خسته است و یا اینکه مایعات زیادی راقبل از خواب مصرف کرده است .
آداب شستشو :
حتی اگر تا سن ۴ یا ۵ سالگی خودمان می خواهیم کودکمان را بشوییم ولی بهتر است از همان ابتدا ( در صورت تمایل کودک ) به او هم اجازه شستن خودش را بدهیم ولی با نظارت و همراه با توضیحات برای او . برای او چهار پایه ای مهیا کنید تا روی آن بایستد و با کمک شما دست هایش را بشوید و خشک کند . ضمنا خشک کردن کودک با دستمال توالت یکی از مهم ترین آموزشهایی است که مخصوصاً برای دختران توصیه می شود .
شب ادراری :
تا سن ۴ سالگی چیزی به نام شب ادراری وجود ندارد
در پسرها شب ادراری از دختران شایع تر می باشد .
علت شب ادراری متفاوت است مثلا در پسران تغییرات هورمونی ، در دختران عفونت ادراری و مجموع مشکلات عاطفی در این امر موثر است .
در بعضی از پسرها شب ادراری تا سن ۱۵ سالگی ادامه دارد که بعد از سن بلوغ به دلیل ثبات تغییرات هورمونی برطرف می شود .
چند نکته :
اگر کودک شما در مقابل لگن مقاومت کرد حتی اگر سایر علایم را هم داشته باشد نباید آموزش را شروع کنید یک وقفه سه هفته ای لازم می باشد .
ممکن است علت مقاومت کودک شما در مقابل لگن مناسب نبودن نور و محیط مناسب در مکان قرارگیری لگن باشد چون اغلب کودکان از مکان های کم نور وحشت دارند .
یبوست یکی از عوامل مقاومت در مقابل لگن است زیرا کودک شما نسب به آن شرطی شده و درد ناشی از یبوست را به نشستن روی لگن ربط می دهد .
علت هر چه باشد یک وقفه سه هفته ای کار شما را آسان تر می سازد .
چیزهایی که کار آموزش را سخت می کند :
نداشتن اطلاعات لازم و کافی
عدم آرامش مادر
سن کم کودک
تذکر به کودک : از قبیل : جیش داری ؟؟ جیش داری ؟ من می دونم جیش داری ؟ خوب اگه جیش داری چرا نمی گی جیش دارم ؟ بریم لگن ؟ بریم ؟ من که می دونم داری خودت رو نگه می داری ؟
در مورد فوق این وظیفه مادر است که با کنترل زمان و نه کودک ساعت ادرار را بفهمد و اورا به توالت ببرد .
هر وقت خودمان به دستشویی می رویم به او بگوییم که داریم می رویم دستشویی که جیش کنینم و سایر مراحل مثل دست شستن و خشک کردن را هم هنگامی که در حین انجام آن هستیم را توضیح دهیم
درست است که 3 روز برای آموزش توالت رفتن به بچه کافی به نظر نمی رسد ولی برای پایه گذاری موفقیت شما در این امر کافی است.
شبیه یک رویا یا شعبده بازی به نظر میرسد نه؟ شاید برای والدینی که انتظار دارند آموزش استفاده از لگن دسشویی یک فرآیند طولانی مدت و سختی باشد، اینکه کودکتان بتواند ظرف چند روز – یا حتی یک شب- به راحتی از لگن دستشویی استفاده کند، باورنکردنی باشد.
اما آموزش سریع برای بسیاری از والدین جواب میدهد. این شیوه، شیوه جدیدی است. روانشناسان ناتان اچ آزرین (Nathan H. Azrin) و ریچاردام فاکس (Richard M. Foxx) در سال ۱۹۷۴ کتابی را منتشر کردند که همه چیز از آنجا شروع شد، کتاب: آموزش رفتن به دستشویی در کمتر از یک روز (Toilet Training in Less Than a day).
از آن زمان، کارشناسان زیادی شیوههای سریع آموزش رفتن به دستشویی را منتشر کردند. در اینجا ما به شرح شیوه «آموزش استفاده از لگن دستشویی در ۳ روز» پرداختهایم که در برنامه کودکان نوپای بدون پوشک جولی فلوم (Julie Fellom) به طور خلاصه آمده است و در خصوص نحوه استفاده از آن گام به گام راهنماییتان کردهایم.
مسالهای که باید به یاد داشته باشید این است که استفاده از این روش یا سایر شیوههای آموزش سریع دستشویی رفتن به این معنی نیست که کودکتان ظرف چند روز به طور کامل آموزش میبیند. بلکه موفقیت در این شیوه یعنی اینکه کودکتان بیشتر از دستشویی استفاده میکند تا از پوشک، اما ممکن است باز هم به طور تصادفی دستشویی کند و شما باید در بخشهای مختلف این فرآیند به او کمک کنید.
کمک به کودکتان به منظور آموختن کامل استفاده از لگن دستشویی به طور مستقل و گامهای آموزشی از قبیل نحوه پایین و بالا کشیدن شلوارش، خالی کردن لگن دستشویی و شستن دستهایش، به احتمال زیاد به چندین ماه تلاش پیاپی نیاز دارد (و برخی از مهارتها، از قبیل پایین و بالا کشیدن شلوار بدون کمک، برای کودکان نوپای کم سن امکان پذیر نخواهد بود).
بهتر است این سه روز را آغاز فرآیندی مداوم بدانید. مهمترین چیزی که باید به یاد داشته باشید این است که هیچ راه «صحیحی» برای آموزش استفاده از لگن دسشویی وجود ندارد، به جز راهی که برای شما و خانوادهتان موثر باشد.
برنامه نوپایان بدون پوشک
فلوم، معلم پیش دبستانی سانفرانسیسکو برنامه نوپایان بدون پوشک را در سال ۲۰۰۶ بعد از آموزش استفاده از لگن دستشویی به بیش از ۱۰۰ کودک آغاز کرد. انگیزه اصلی او این است که از طریق کمک به والدین در آموزش استفاده از لگن دستشویی به کودکانشان در سنین پایینتر، پوشکهای یک بار مصرف را از مکان دفع زباله دور کند. فلوم میگوید شیوه او میتواند برای کودکان ۱۵ ماهه موثر باشد و در کودکان کمتر از ۲۸ ماه بیشترین تاثیر را دارد.
برای شرکت در برنامه او والدین (و یا یکی از والدین به همراه یک فرد بالغ حمایت کننده مانند پدر یا مادربزرگ یا پرستار) در کلاس شبانه ۲ ساعتی شرکت میکنند. سپس هریک از والدین ۳روز آخر هفته در خانه به کودکشان آموزش میدهند. فلوم میگوید یک یا دو هفته پس از این آخر هفته طولانی، بچهها میتوانند با اعتماد به نفس از لگن دستشویی استفاده کنند و خیلی کم و به طور تصادفی دستشویی میکنند یا اصلاً چنین اتفاقی نمیافتد.
اول: آماده آموزش هستید؟
شیوه فلوم نیازمند تعهد، تمرکز و صرف زمان است. در این شیوه به مدت ۳ ماه بعد از آغاز آموزش، نباید هنگامی که کودکتان در خانه است، به او شلوار بپوشانید و وقتی بیرون یا در مهد کودک است، فقط شلوار گشاد بدون شورت بپوشد.
فلوم میگوید: پوشاندن پوشک و شلوارهای مخصوص آموزش در هنگام چرت نیمروزی یا خواب شبانه ایرادی ندارد، اما اگر زیاد به آنها تکیه کنید مانع پیشرفت این فرآیند خواهید شد.
اگر واقعاً میخواهید این شیوه موثر واقع شود فقط باید برهنه باشد و در ۳ ماه اول آموزش هرگز درخانه نباید شلوار بپوشد.
با این حال برخی از والدین نمیتوانند این شرط را قبول کنند و به دنبال شیوههایی نزدیک به این روش هستند. برای مشاهده نکاتی برای این گونه والدین، به بخش پیشنهادات که در پایین این مقاله آمده است رجوع کنید.
آنچه که برای آموزش آخر هفتهتان نیاز دارید
شما به لگن دستشویی مخصوص کودک (بهتر است در هر یک از مناطق اصلی خانه که وقتتان را در آنجا سپری میکنید، به اضافه هر یک از دستشوییهای خانه، یک لگن دستشویی بگذارید) و کلی آب یا آبمیوه رقیق شده و خوراکی که باعث ادرار کردن شود (یا خوراکی شور که او را تشنه کند مانند کراکر، چیپس و یا غذاهای حاوی آب زیاد از قبیل هندوانه و بستنی یخی) نیاز خواهید داشت.
همچنین تجهیزاتی برای تمیز کردن دستشویی کردن تصادفی او (از قبیل کهنه، مایع پاک کننده و سطل پلاستیکی) و چندین جفت شلوار گشاد برای زمانی که از خانه بیرون میروید.
اختیاری: اگرچه میتوانید از لگن دستشویی مخصوص کودک استفاده کنید، اما خوب است یک لگن فشرده مسافرتی تهیه کنید تا بتوانید آن را با خودتان بیرون ببرید.
برای محافظت در برابر رویدادهای ناگهانی خوب است یک حوله کوچک یا یک تشکچه جاذب در اتومبیلتان قرار دهید. برخی از والدین از محصولاتی مانند پد ادرار استفاده میکنند، اما فلوم توصیه میکند از پوست گوسفند استفاده کنید. آن را دو نیم کنید سپس به اندازه صندلی ماشین ببرید، در این صورت یک تشکچه قابل شستشو و بسیار جاذب خواهید داشت.
اگر مکان زندگیتان سرد است، شاید لازم شود بخاری و نیز زانو بند یا گرم کن ساق پا، دم دست داشته باشد تا هنگامی که در خانه برهنه میگردد، گرم بماند.
نحوه آموزش استفاده از لگن دستشویی
یک یا چند ماه قبل از شروع:
ببنید که آیا کودکتان علائمی از آمادگی برای شروع آموزش را دارد یا نه. از نظر فلوم این یعنی کودک هر بار ۲ یا بیش از دو ساعت خشک بماند، خودش بخواهد که از لگن دستشویی استفاده کند، با پوشک کردن مخالفت کند و هر روز در زمانهای معینی مدفوع کند. فلوم ترجیح میدهد که این شیوه را در کودکان زیر ۲۸ ماه استفاده کند، او میگوید بعد از این سن بچه با آموزش استفاده از لگن دستشویی بیشتر مخالفت میکنند، اما او با کودکان بزرگتر هم کار میکند.
فلوم میگوید: «این شیوه در کودکان زیر ۲۸ ماه نسبتاً تضمین شده است، هرچه بیشتر به ۳ سالگی نزدیکتر شوند تاثیر آن کمتر میشود.»
برنامه زمانیتان را پاک کنید و برای تعطیلات طولانی آخر هفته یعنی ۳ روز کامل برنامه ریزی کنید. فعالیتهای منظم آخر هفته را حذف کنید و از اینکه شریک آموزش دهندهتان حداقل دو روز کامل برای کمک به شما در کنارتان است اطمینان حاصل کنید.
می توانید با بازیهای عروسکی چگونگی انجام کار را همراه با شعر به وی آموزش دهید.
1 هفته قبل از شروع:
یک بسته پوشک به کودکتان نشان دهید و برایش توضیح دهید که از ۴ شنبه (یا هر زمانی که برای شروع آموزش ۳ روزهتان تعیین کردهاید)، دیگر نیازی به پوشک نخواهد بود و اینکه میتواند برهنه و بدون پوشک باشد. این را به عنوان یک پیشرفت جالب و هیجان انگیز ارائه کنید؛ برای مثال به او بگویید: «وقتی تمام اینها کنار بروند دیگر نیازی به پوشک شدن نداری و میتوانی لخت باشی.»
فلوم میگوید: «یکی از دلایل تاثیر خوب این شیوه و اینکه چرا این شیوه نوپایان بدون پوشک نام گذاری شده است این است که کودکان دراین سن عاشق برهنه بودن هستند. آنها اهمیتی به آموزش استفاده از لگن دسشویی نمیدهند، بلکه هدفشان این است که برهنه و بدون پوشک باشند.»
روز اول آموزش استفاده از لگن دستشویی
همین که کودکتان بیدار شد شما هم از رخت خواب بلند شوید. او را از کمر برهنه کنید. شما و فرد کمکیتان به نوبت حواستان به او باشد تا ببینید که آیا نیازی به ادار یا مدفوع کردن دارد. در صورت نیاز به دستشویی، او را به نزدیکترین لگن دستشویی ببرید.
در تمام روز به او خوراکی شور یا غذای آبکی و مایعات زیادی بدهید تا زیاد به دستشویی نیاز پیدا کند.
هر بار که در استفاده از لگن دستشویی موفق شد، موفقیت او را جشن بگیرید – یعنی اگر مقداری از ادرار یا مدفوعش یا حتی چند قطره از آن در لگن دستشویی ریخته شد.میتوانید از او تعریف کنید و غیره. کودکان بعد از ۱۰ تا ۱۲ بار موفقیت آن را یاد گرفته و دیگر بدون کمک از آن استفاده میکنند.
اگر به طور اتفاقی دستشویی کرد، نگویید: «ایرادی ندارد» به جای آن با صدایی ملایم و ناراحت بگویید «باید تو لگن جیش کنی» و با قرار دادن دستتان روی دست او به او کمک کنید تا پاکش کند. اما به خاطر این مساله سرش داد نزنید یا او را شرمنده نکنید؛ این اتفاقها عادی است.
قبل از خواب به او بگویید که وقت رفتن به دستشویی است (هرگز از او سوال نکنید زیرا معمولاً پاسخ او نه خواهد بود). قبل از اینکه کودکتان بخوابد او را پوشک کنید، مگر اینکه مطمئن باشید که جایش را خیس نخواهد کرد.
روز دوم آموزش
دستور العملهای روز اول را دنبال کنید. تنها تفاوت آن بار روز اول این است که در روز دوم میتوانید بعد از ظهر یک ساعت با هم بیرون بروید. صبر کنید تا کودکتان در لگن دستشویی کند، سپس فوراً راهی بیرون شوید تا بفهمد که قبل از بیرون رفتن از خانه باید به دستشویی برود با این شیوه میتوانید به کودکتان بیاموزید که قبل از بیرون رفتن از خانه باید فوراً دستشویی کند.
وقتی بیرون میروید، شلوارهای گشاد به او بپوشانید؛ بدون لباس زیر، بدون پوشک، شلوار آموزش یا زیر پوش. هدف شما این است که او تصادفی خود را خیس نکند، چه در خانه باشید و چه در بیرون از خانه و اینکه مجبور نباشید بیرون از لگن استفاده کنید، ولی با این وجود لباس یدکی با خود داشته باشید چون ممکن است در برخی مواقع زیاد خوش شانس نباشید.
فلوم توصیه میکند که برای گردش بعد از ظهر به اطراف خانهتان بروید و سوار ماشین نشوید. نزدیک خانهتان پیاده روی کنید (حتی فقط دور بلوکتان) یا به پارک نزدیک خانهتان بروید. با خودتان یک لگن مسافرتی ببرید تا در صورت نیاز کودکتان از آن استفاده کند، اما به این زودی نیاز به دستشویی پیدا نخواهد کرد.
روز سوم آموزش
دستورالعملهای روز اول را دنبال کنید، اما روز سوم میتوانید صبح یک ساعت با خانواده بیرون بروید و یک ساعت هم عصر. هر بار قبل از بیرون رفتن از خانه از او بخواهید که از لگن دستشویی استفاده کند.
هنگام بیرون رفتن به او شلوار گشاد بپوشانید بدون زیر پوش، لگن مسافرتی و لباس هم همراهتان ببرید.
نکاتی برای موفقیت در آموزش استفاده از لگن دسشویی
والدینی که این شیوه را استفاده کردهاند، برای تاثیر گذاری این شیوه توصیه میکنند:
آنتجی: «فکر کنید که نمیتوانید از این شیوه بازگردید. برای موثر واقع شدن این شیوه باید بگویید که دقیقاً خودش است در این سه روز باید کاملاً به انجام آن متعهد باشید.»
ترزا: «خیلی به آن فکر نکنید و نگران نباشید. این شیوه خیلی سادهتر از آنچه که ما فکر میکردیم، پیش رفت. اگر میدانستم که اینقدر آسان است زودتر اقدام میکردم. با استفاده از شیوه فلوم کاملاً ترسمان از آموزش استفاده از دستشویی از بین رفت».
انتجی: «فضای این کار را شبیه میهمانی کنید چون یک چیز هیجان انگیز برای کودکانتان است».
جنین: «فکر میکنم من ترجیح میدهم که سه روز به خودم عذاب بدهم نه چند ماه».
سایر شیوههای آموزش استفاده از لگن دستشویی
اگر به شیوههای سریع علاقمند هستید، در زیر چند شیوه به جای شیوه فلوم آمده است که میتواند این فرآیند را برایتان بهتر کند:
• ازجایزهاستفاده کنید، از قبیل برچسب، خوراکی یا قول خرید لباس زیر بچههای بزرگ.
• به جای اینکه کودکتان را با خودتان به دستشویی ببرید، برای نشان دادن این فرآیند از عروسک استفاده کنید.
• برای کمک از وب سایتها و کتابهای کارشناسانی مانند نارمین پارپیا ( Narmin Parpia) و تری کرین(Teri Crane ) استفاده کنید.
مترجم: مریم انصاری.
واینکه دیگه باید ازشیر بگیریش عزیزم بخصوص شیشه اونم شب؟مسواک ودندون و....
واینکه شب همونطوری که خودت گفتی بدون اینکه متوجه بشه پوشک کنی.